Купувачи дават над 63 000 евро за двустаенНаемите на луксозните имоти

...
Купувачи дават над 63 000 евро за двустаенНаемите на луксозните имоти
Коментари Харесай

Наемите на лукс имотите поскъпнаха

Купувачи дават над 63 000 евро за двустаен


Наемите на първокласните парцели в София нарастнаха поради българското европредседателство. Най-голямо е нарастването при жилищата в центъра на София, само че се покачва и цялостният интереса към България, демонстрира разбор на организацията за недвижими парцели Arco Real Estate. Още от средата на 2017 година идното събитие се отрази стимулиращо на имотния пазар и доста хора започнаха да влагат в жилища за отдаването им чартърен, главно в центъра на столицата и близките влиятелни квартали, намиращи се покрай НДК, разясняват брокери.

В края на 2017 година най-предпочитани за покупка са 2-стайните жилища при междинна цена от 62 300 евро, а за 3-стайните купувачите дават към 103 300 евро.

Най-търсени са жилища в кварталите Редута, Гео Милев, Оборище, Дианабад, Слатина, показват специалистите.
Според данни на Агенцията по вписванията седмично се правят прехвърляния приблизително на 5100 парцела у нас. За цялата 2016 година година са продадени, дарени или сменени са станали към 258 000 парцела, а за 2017 година съвсем 214 000 парцела са сменили притежателите си.

Прогнозата на брокерите е растежът на жилищния пазар да бъде 5-6% през 2018 година на годишна база. За това ще благоприятстват множеството новоизграждащи се здания в София, все по този начин преференциалните условия по ипотечните заеми и засиленият интерес от страна на вложители и купувачи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР